آخرین اخبار
کد مطلب: 102190
روحاني در همايش سراسري فرمانداران
زبان‌ها براي انتقاد از دولت و رئيس‌جمهور باز مي‌شود/ما اهل خواب‌ديدن و رمال و جن‌گير نبوديم/تمايلات شخصي و جناحي را در کارها دخالت ندهيم
تاریخ انتشار : 1394/03/09 12:18:09
نمایش : 1208
رئيس جمهور گفت: ممکن است يک استانداري، فرمانداري، وزيري نظرات فردي ،شخصي و جناحي داشته باشد؛ اما ما به اين سمت نيامده‌ايم تا نظرات شخصي و فردي خود را اعمال کنيم.
به گزارش سلام لردگان، به نقل از  شبکه اطلاع رساني راه دانا، حسن روحاني صبح امروز شنبه در همايش سراسري فرمانداران کشور که در سالن اجتماعات وزارت کشور برگزار شد، طي سخناني اظهارداشت: جلسه بسيار مغتنمي براي من و همکاران من است که در جمع مسئولان وزارت کشور، استانداران، فرمانداران سراسر کشور است.

وي افزود: شما به عنوان نمايندگان عالي نظام در سراسر ميهن عزيز ايران اسلامي ما به عنوان مسئولان رده بالاي اجراي کشور هستيد.

رئيس قوه مجريه تصريح‌کرد: همه ما از جمله شما،اعمال و رفتارمان به عنوان اعمال و رفتار نظام تلقي مي‌شود، مردم تفاوت زيادي بين اين و آن قائل نيستند.

روحاني ادامه داد: هر کس در هر سمتي مخصوصاً در سمت مجري عالي در کشور حضور دارد عمل، رفتار و نگاه و برخورد و تعامل او به عنوان نمونه‌اي از برخورد و تعامل نظام تلقي مي‌شود.

وي تصريح کرد: به همين دليل اعمال و رفتار ما اهميت خاصي دارد، هم پاي خودمان و هم پاي شهرستانمان و هم پاي استان‌مان و هم پاي کشورمان و هم پاي نظام اسلامي‌مان حساب مي‌شود.

روحاني گفت: دولت به عنوان نماينده مردم و به عنوان منتخب مردم در يک انتخابات رقابتي پرشور در دو سال قبل و در 24 خرداد 92 اين بار مسئوليت را بر دوش گرفت.

وي با بيان اينکه قدرتي که در اختيار دستگاه اجرايي است به عنوان يک امانت است، افزود: مردم اين قدرت را با صندوق آرا به عنوان امانت 4 ساله در اختيار ما گذاشته‌اند، آن زماني که اين امانت را در اختيار ما مي‌گذاشتند همه حرف‌هاي خودشان را زدند.

رئيس دولت يازدهم ادامه داد: آنها گفته‌اند که ما اين قدرت را به شما مي‌دهيم به شرط عدالت، به شرط اجراي قانون و به شرط تحقق قانون اساسي ، انتظار ما از شما يک دولت متعادل و تعامل گراست، انتظار ما از شما آن است که اخلاق و راستگويي و امانت‌داري مدنظر شما باشد.

وي گفت: همه شما اين صداها را از مردم مي‌شنيديد، از اختلافاتات، از دعواها خسته شديم از شعارهاي بي محتوا خسته‌ شديم، ما ملت صلح و آشتي هستيم و ما مي‌خواهيم با جهان و دنيا تعامل سازنده داشته باشيم.

روحاني همچنين افزود: مردم هم همچنين اين را گفتند که ما در جامعه خواستار وحدت هستيم و اقوام و اقليت‌ها بايد احترام خود را داشته باشند. ما خواهان يک امنيت پايدار در ايران و در منطقه هستيم. هيچ ندايي نبود که مخفي باشد همه آشکار و با صداي بلند اين سخنان را شنيديم، در تمام سخنراني‌ها آنگاه که سخن از آشتي و صلح و تعامل و رونق اقتصادي و نجات اقتصاد و احياي اخلاق و تعامل سازنده با جهان مطرح مي‌شد مردم با فرياد بلند آن را تائيد مي‌کردند. پس ما امانت داريم.

رئيس‌جمهور ادامه داد: ممکن است يک استانداري، فرمانداري، وزيري نظرات فردي و شخصي داشته باشد اما ما به اين سمت نيامده‌ايم تا نظرات شخصي و فردي خود را اعمال کنيم. ما در اين جايگاه قرار نگرفته‌ايم که تمايلات جناحي مان را اعمال کنيم، ممکن است هر فردي به يک حزب، جناحي و سمت و سويي تمايل داشته باشد که اشکالي هم ندارد.

وي در ادامه با بيان اينکه زبان‌ها براي انتقاد از دولت و رئيس‌جمهور باز مي‌شود، گفت: ما اهل خواب‌ديدن و رمال و جن‌گير نبوديم.

حجت‌الاسلام روحاني در ادامه سخنان خود با بيان اينکه انتظار مردم از دولت، دولتي متعادل است، خاطرنشان کرد: انتظار مردم از شما اين است که امانت و راستگويي را مدنظر داشته باشيد و همه شما اين را شنيده‌ايد که از اختلافات و دعواها خسته شديد، از شعارهاي بي‌محتوا خسته شديد.

وي افزود: ما ملتي صلح‌طلب و آشتي‌جو هستيم و مي‌خواهيم با دنيا تعامل سازنده داشته باشيم. در جامعه ما خواستار وحدت هستيم، اقوام و اقليت‌ها بايد احترام خود را داشته باشند، ما خواهان يک امنيت پايدار در ايران و منطقه هستيم و اين ندايي نبود که مخفي باشد و همه آشکار و با صداي بلند آن را شنيديد.

رئيس‌جمهور با بيان اينکه دولت شعارش فراجناحي است، تصريح کرد: در تمام سخنراني‌ها آنگاه که سخن از آشتي، تعامل، رونق اقتصادي و احياي اخلاق و تعامل سازنده با جهان مطرح مي‌شد مردم با فرياد بلند آن را تائيد مي‌کردند پس ما امانتداريم، ممکن است يک استانداري، وزيري نظرات فردي يا شخصي داشته باشد اما ما به اين سمت نيامده‌ايم تا نظرات شخصي و فردي خودمان را مبنا قرار دهيم و ما نبايد تمايلات جناحي اعمال کنيم.

حجت‌الاسلام روحاني ادامه داد: ممکن است هر فردي به سمتي، جناحي يا حزبي تمايل داشته باشد که اشکالي ندارد و اين دولت شعارش دولت فراجناحي بوده است اما اگر بر روي صندلي استانداري، صندلي فرمانداري، وزارت يا صندلي رياست، قرار گرفتيد بايد حزب، جناح و تمايل شخصي، قومي، قوميتي را فراموش کنيد، شما هستيد و خدا و مسئوليت سنگين قانوني براي کشور و ملتت،  اين عهد ما با مردم بود.

رئيس جمهور در ادامه يادآور شد: مردم با ما خويشاوندي نداشتند، مردم به دلايل واهي به ما راي ندادند، خوب دقت کردند و انتخاباتي شگفت‌انگيز که ما وقتي آرا را در تهران، شهرستان‌ها ، روستاها و روستاي کوچک پشت کوه مشابه مي‌ديديم و اين به معناي پيام عمومي از سوي کل ملت ايران بود.

روحاني خاطرنشان کرد: مردم به برنامه راي دادند، مردم به وعده‌ها راي دادند و اگر امروز رئيس‌جمهور، وزرا، استانداران، بخشداران، مديرکل‌ها و همه مسئولين به آن وعده‌هايي که به مردم دادند عمل نکنند، اين نوعي خلف وعده و اين نوعي خيانت در امانت مردم است.

رئيس‌جمهور با بيان اينکه مردم قدرت مشروط در اختيار ما قرار داده‌اند، خاطرنشان کرد: مردم اين قدرت را بي قيد و شرط به ما نداده‌اند و اين قدرت مال ما نيست و قدرت اداره کشور و قدرت امضايي که امروز به  عنوان فرماندار و استاندار تاثيرگذار است، اين قدرت را مردم و قانون به صورت مشروط به شما داده‌اند. قدرتي را در اختيار گذاشتند که با شرايطي که ما با مردم داشته‌ايم، به آن شرط و شرايط پايبند باشيم.

روحاني با بيان اينکه تلاش دولت در 21 ماه گذشته بر اين بوده است که ما به وعده‌هاي خود به مردم عامل باشيم و عمل کنيم، تصريح‌کرد: ما به مردم وعده داده بوديم که در زمينه زندگي مردم و اقتصاد مردم آرامش، ثباتي را حاکم کنيم، ما به مردم گفته بوديم دولتي خواهيم بود که اگر براي خريد يک جنس به مغازه‌اي مراجعه کرديد قيمت 8 صبح با 9 صبح تفاوتي نداشته باشد و يا صبح با عصر و يا امروزش با فردايش تفاوتي نداشته باشد.

رئيس جمهور ادامه داد: ما به مردم وعده داديم اقتصادي را بسازيم که نوسانش همپاي نوسان معقول جهاني باشد. ما به مردم وعده داديم ثباتي را بر اقتصاد حاکم کنيم که صف براي طلا و سکه و ارز نباشد و اين وعده‌هاي خود من به صراحت در سخنراني‌هاي انتخاباتي است.

روحاني با بيان اينکه به مردم وعده آرامش داديم، تصريح کرد: همه نهادها عين دولت در برابر راي مردم مسئول هستند و اين راي مردم تنها براي دستگاه اجرايي نبوده است. يک انتخابات ملي که البته انتخابات مجلس شوراي اسلامي نيز ملي است اما حوزه انتخابيه است يا  اينکه انتخابات مجلس خبرنگان نيز انتخاباتي ملي است اما اين انتخابات در حوزه‌هاي انتخابي استاني خود است، بنابراين يک انتخابات ملي است که همه مردم پاي صندوق آرا در همه شهرها، شهرستان‌ها، استان‌ها و حوزه‌هاي انتخاباتي مي‌روند و به يک نفر به عنوان رئيس جمهور و برنامه ريزي وي راي مي‌دهند.

رئيس جمهور با بيان اينکه مردم در طي 4 سال يک بار مطالبات، نظرات، فکر و رويکردشان را آن زمان که با يکي از کانديداها ببينند به آن کانديدا راي مي دهند خاطرنشان کرد: گاهي بين نفر اول و دوم انتخابات اختلاف راي 100 هزار راي بود و مي‌گفتيم که تفاوت زياد نيست اما در اين انتخابات بين نفر اول و نفر دوم 13 ميليون اختلاف راي بود. که اين نشان‌دهنده ‌آن است که مردم دقيق، آگاهانه، حساب شده مسيري را برگزيدند و انتخاب کردند.

روحاني تصريح کرد: ما در برابر 24 خرداد 92 بار مسئوليت سنگيني را بر دوش داريم، بايد به تمام آن وعده‌ها عامل باشيم و عمل کنيم و احساس من اين است که دولت همه توان خود را براي اجراي وعده‌ها به کار گرفته است که البته طبيعي است که نقص داشته باشيم يا در اين راه توفيقات ما صد در صد نباشد اما جهت‌گيري دولت درست بوده است.

رئيس جمهور ادامه داد: اينکه امروز شاهد هستيم که سرمايه‌داران بخش خصوصي حاضر هستند سرمايه خود را بر روي زمين ، مستقر کنند و حتي سرمايه داراني و کارآفريناني که ايراني مقيم خارج از کشور هستند، يا خارجي هستند براي سرمايه گذاري اظهار تمايل مي‌کنند اين به معناي آن است که راه دولت درست بوده و اينکه مردم حرص و ولع ندارند که اجناس را در پستوي خانه‌شان انبار کنند نشان مي‌دهد که راه دولت درست بوده است؛ اينکه ما امروز صف‌هاي تحقيرکننده ملي در تهران و شهرستان را نداريم به معناي آن است که راه دولت درست بوده است.

روحاني در ادامه خاطرنشان کرد: اينکه امروز عده‌اي آزادانه و به راحتي و بدون لکنت زبان از دولت انتقاد مي‌کنند به معناي راه صحيح دولت است، همه به دولت اعتماد کردند و اينکه اين دولت به وعده‌اش عمل کرده انتقادپذير است.

رئيس جمهور با بيان اينکه هيچ قوه‌اي امروز بجز دولت در کشور وجود ندارد که مردم بدون دغدغه و لکنت زبان از آن انتقاد کنند، اظهار داشت: شما اگر به کسي بگوييد که از مجلس انتقاد کن به شما خواهد گفت که از مجلس چگونه انتقاد کنم و بگذاريد زندگي کنيم يا اگر به کسي بگوييد از قوه قضائيه انتقاد کند به شما مي‌گويد که به بگذاريد زندگي کنيم اما اگر بگوييم که از دولت يا رئيس جمهور انتقاد کنيد زبان باز مي‌شود به نقد براي انتقاد  از دولت و همه گل از گلشان شکفته مي‌شود.

روحاني ادامه داد: اين به معناي آن است که مسيري که اين دولت انتخاب کرده است درست بوده، ما بايد نقد شويم و بايد از ما انتقاد کنند چرا که ما داراي عصمت نيستيم، متاسفانه و يا خوشبختانه خواب هم نمي‌بينيم، به فال و فالگير و جن گير هم از ابتدا معتقد نبوديم چرا که مبناي ما مشورت با صاحبنظران، انجمن‌هاي تخصصي و جمع‌هاي تخصصي است. قرارمان از ابتدا اين بوده است که با آنها شور و مشورت کنيم.

رئيس‌جمهور در ادامه افزود: نبايد کسي بگويد که سپاه، صدا و سيما، فرماندار، دفتر امام جمعه و غيره طرفدار فلان نامزد در انتخابات است زيرا اين براي انتخابات سم است.

وي تاکيد کرد: همه مقامات مسئول، همه قدرت‌هاي مسلح و غيرمسلح و همه مسئولاني که مسئوليتشان براي حزب و جناح است نبايد کاري کنند که به آنها تهمت زده شود.

روحاني اظهار داشت: بگذاريم يک انتخابات شفاف و رقابتي شکل بگيرد. انتخاباتي که مردم حس کنند راي آنها به عنوان حق‌الناس حفظ شده است. معيار صلاحيت و عدم صلاحيت چارچوب قانون براساس گزارش مراجع قانوني است نه چيز ديگر.

رئيس‌جمهور ادامه داد: به هيچ وجه در انتخابات به شايعات و اتهامات نمي‌توانيم توجه کنيم زيرا اتهامات ابتدا بايد در يک دادگاه صالحه بررسي شود. در انتخابات معيار ما قانون است و جز اين چيز ديگري نداريم.

وي تاکيد کرد: طبق قانون و معيارهاي قانوني به همه استانداران، فرمانداران و وزارت کشور مي‌گويم در انتخابات در مقابل هيچ جريان، گروه و حزبي مرعوب واقع نشوند.

رئيس‌جمهور گفت: عدالت يعني فرصت برابر براي همه. پس فضا و امکانات دولتي اگر قرار است به کسي داده شود بايد عادلانه باشد و همه به يک اندازه از آن استفاده کنند.

روحاني افزود: يکي از افتخارات بزرگ جمهوري اسلامي ايران حضور مردم پاي صندوق راي است و يکي از نعمت‌هايي که امام (ره) براي ما آورد صندوق راي بود. البته صندوق راي از قبل هم وجود داشت ولي به صورت نمايشي بود. ما انتخابات و صندوق راي واقعي مي‌خواهيم.

رئيس‌جمهور تصريح کرد: راي مردم بسيار مهم است. قبل از اينکه غرب بخواهد به ما بگويد صندوق و راي چيست قرآن اين موضوع را به ما آموخته است.

وي گفت: بايد سعي کنيم در انتخابات عدالت به وجود آيد و سوءظن ايجاد نشود. اگر قرار است در انتخابات صندوقي در نظر بگيريم اين صندوق يک صندوق شفاف باشد که داخل صندوق ديده شود و فردا نگويند يک سوم صندوق پر بود.

رئيس‌جمهور با بيان اينکه در انتخابات همه چيز بايد شفاف باشد گفت: حتي اگر مي‌شود يک دوربين در زمان شمارش آرا گذاشته شود و همه روند شمارش آرا را مشاهده کنند. شايد برخي چيزها هزينه داشته باشد ولي براي اينکه يک انتخابات شفاف داشته باشيم نياز است.

وي در خاتمه اظهار داشت: همه ما بايد طبق فرمايش مقام معظم رهبري که فرمودند آراي مردم حق‌الناس است اين آراي مردم را حق‌الناس بدانيم و بدانيم در آخرت بايد پاسخگو باشيم.

 

انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس